در تحلیل تکنیکال از سابقه قیمتی جهت تحلیل نموداری دارایی استفاده می شود. در بازار سهام با توجه به اینکه امکان تحلیل بر اساس نمودار تعدیل شده و تعدیل نشده وجود دارد، این سوال مطرح می شود که کدام یک از نمودارهای فوق برای تحلیل باید مورد استفاده قرار گیرد. در نمودار تعدیل شده اثر عوامل افزایش سرمایه و پرداخت سود نقدی از نمودار حذف می گردد که این موضوع باعث ایجاد تغییراتی در نمودار می شود. در افزایش سرمایه ها بعد از اعمال افزایش سرمایه، ارزش سهام شرکت در روز بازگشایی به میزان درصد افزایش سرمایه کاهش یافته و در برابر آن به سهامدار سهام یا حق تقدم داده خواهد شد. همچنین اگر در مجمع شرکت ها سود نقدی (DPS) به سهامداران پرداخت شود، در روز بازگشایی سهام به میزان DPS از قیمت پایانی سهام کاسته خواهد شد.
بایستی در زمان تحلیل تکنیکال در نمودار تعدیل شده این نکته را مد نظر داشت که تعدیل قیمتی منجر به حذف برخی از حمایت ها و مقاومت های روانی و اسمی سهام می گردد و این موضوع می تواند منجر به گمراهی تحلیل گر شود. البته این موضوع منجر به آن می شود که تعدیل صورت گرفته منجر به پیوستگی نمودار شده و با حذف گپ های قیمتی ناشی از افزایش سرمایه و پرداخت سود نقدی امکان بررسی روند حرکتی سهم فراهم شود. در صورت استفاده از نمودار تعدیل نشده بدلیل وجود گپ های قیمتی امکان تحلیل روند و استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال با خطا همراه خواهد بود، اما امکان شناسایی حمایت ها و مقاومت های روانی و اسمی سهم فراهم می شود.
در مجموع می توان بیان نمود که تحلیل گران تکنیکال بایستی از هر دو نمودار تعدیل شده و تعدیل نشده در تحلیل های خود استفاده نمایند. زمانی که برای تحلیل گر، شناسایی روند حرکتی سهم و روانشناسی عرضه و تقاضای سهم مبتنی بر ابزارهای تحلیل تکنیکال مهم است باید از نمودار تعدیل شده در تحلیل استفاده نماید و زمانی که تحلیل گر به دنبال شناسایی حمایت ها و مقاومت های روانی بازار است، بایستی از نمودارهای تعدیل نشده در تحلیل خود استفاده نماید. پیشنهاد می شود که تحلیل گرانی که از روش های تکنیکال کلاسیک مانند حمایت ها و مقاومت ها، گن و پرایس اکشن استفاده می نمایند از نمودار تعدیل نشده و تحلیل گرانی که مبتنی بر اندیکاتورها و الیوت به تحلیل می پردازند از نمودار تعدیل شده در تحلیل های خود استفاده نمایند.
نمودار تعدیل نشده نماد خودرو:
نمودار تعدیل شده نماد خودرو: